چهارشنبه 5 تير 1398 Wednesday 26 June 2019 22 شوال 1440
دسته: بیمارستان
نمایش از پنج شنبه, 24 اسفند 1396 05:25
بازدید: 2343

آن چه که در این مجموعه به آن پرداخت شده است گزارشی از اهم فعالیت های انجام شده در بیمارستان می باشد:
مجموعه بیمارستان روانپزشکی فجر تبریز با وجود اساتید متخصص و مسئولان و مدیران دلسوز و نیز سیاسیت های حمایتگرانه بنیاد، مستعد تغییرات و تحولات رو به رشد بسیاری است که برخی از برنامه های در نظر گرفته شده و به انجام رسیده به استحضار می رسد:
- ایجاد سیستم اتوماسیون و شبکه پذیرش، ترخیص و ایجاد فایل ها و پرونده های رایانه ای برای پذیرش بیماران، نگهداری رایانه ای پرونده ها و سوابق فعالیت کادر و پزشکان و آمارهای داده های مورد استفاده.
- طراحی و تولید لباس های متحد الشکل برای کادر درمانی و بیماران حاد و مزمن.
- به کارگیری کارشناس خبره و متعهد بهداشت محیط به منظور برنامه ریزی و نظارت بر کیفیت و نحوه ارائه خدمات تغذیه ای بیمارستان و ارتقای سطح کیفی آشپزخانه و غذاخوری.
- تغییرات اساسی در دکوراسیون، مدل، برنامه ها و نحوه اجرای کاردرمانی متناسب با مشکلات بیماران.
- راه اندازی بخش صدای مشاور که در راستای آن از تمامی روانشناسان و مشاوران داوطلب به تعداد سی نفر مصاحبه علمی- تخصصی به عمل آمد و از میان آن ها هشت نفر انتخاب شده و بعد از برگزاری یک دوره کارگاه آموزش تلفنی، طی آزمون کتبی به عمل آمده از این هشت نفر، چهار نفر که همگی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی بودند؛ انتخاب شدند.

- برگزاری کارگاه های آموزش تخصصی در حوزه های مختلف علوم رفتاری با دانشجویان و کارشناسان در فصل تابستان.
- برگزاری کارگاه های آموزش بین المللی تئوری انتخاب و واقعیت درمانی در سطوح اول و دوم که به طور مستمر ادامه خواهد داشت.

- عضوگیری و تشکیل گروه دانشجویی در قالب گروه های آموزشی، پژوهشی، ترجمه و درمان که تاکنون پنجاه نفر عضو در این گروه ها شروع به فعالیت نمودند.

- برگزاری دوره آموزش یک ساله رفتاردرمانی شناختی برای دانشجوان کارشناسی ارشد روانشناسی در دو گروه که گروه اول ازخردادماه سال 1388 و گروه دوم از آبان ماه سال 1388 شروع به آموزش نموده اند. این کلاس ها که در روزهای شنبه و چهارشنبه از ساعت 17-15 در محل بیمارستان برگزار می شود؛ شامل آموزش های نظری و عملی رفتاردرمانی شناختی از تاریخچه و شکل گیری تا رفتاردرمانی شناختی برای تمام انواع اختلالات و نیز گروه درمانی شناختی رفتاری می باشد. شرکت کنندگان علاوه بر یادگیری مطالب، در زمینه ترجمه متون تخصصی مربوط به رفتاردرمانی شناختی و نیز طراحی و تنظیم بروشورهای آموزشی تخصصی و عمومی رفتاردرمانی شناختی فعالیت می نمایند.
- تشکیل تیم پژوهشی بیمارستان که اعضا در آن سعی در طراحی و ارائه پروپوزالهای پژوهشی در زمینه فعالیت های بیمارستان و سازمان بنیاد شهید و ایثارگران دارند که از آن جمله می توان به طرح های نوشته شده زیر که در مراحل تصویب و اجرا می باشند؛ اشاره کرد:

- بررسی مقایسه ای رابطه سبک های مقابله ای و بهداشت روانی فرزندان پسر جانباز مبتلا PTSD شهر تبریز.
- بررسی رابطه بین اسکیزوفرنی و هوش هیجانی در بیماران بیمارستان فجر تبریز.
- بررسی سبک های دلبستگی فرزندان شاهد و غیر شاهد.
- بررسی مقایسه ای وضعیت بهداشت روانی در بین فرزندان دختر و پسر شاهد و جانبازان استان آذربایجان شرقی

تجهیز و تشکیل کتابخانه های عمومی و تخصصی برای درمانگران، کادر و بیماران بیمارستان که از طریق خرید کتاب از نمایشگاه کتاب تهران (در سال 88) در خصوص کتاب های تخصصی روانپزشکی، روانشناختی، مهارت های زندگی، روانشناسی سلامت، روان درمانی و روش های تحقیق انجام یافته است.
تا قبل از سال 1387 بیمارستان با تمام شرکت های بيمه به استثنای تامین اجتماعی و بیمه دانا طرف قرارداد بوده که از بهمن ماه سال 1387این دو شرکت بیمه نیز به عنوان طرف قرارداد، با بیمارستان همکاری می نمایند.
- ایجاد انگیزه و تعریف سیستم های ارجاع برای اساتید و متخصصان روانپزشکی و روانشناسی استان به منظور حضور بیشتر و ارجاع بیماران خود به بیمارستان فجر جهت انجام برنامه های درمانی آن ها.
- برگزاری کارگاه های آموزشی و مقدماتی و پیشرفته طرحواره درمانی.
طرحواره درمانی یکی از شیوه های رواندرمانی شناختی-رفتاری است که در یکی دو سال اخیر با ترجمه کتاب شناخت درمانی اختلالات شخصیت (رویکرد طرحواره محور) و سپس کتاب طرحواره درمانی در کشورمان مطرح شده و از جدیدترین متدهای درمانی علی الخصوص برای بیماران مزمن و شخصیتی می باشد که در رویکرد رفتار درمانی شناختی کلاسیک چندان قابل درمان نمی بودند. بیمارستان فجر با توجه به این که تاکنون در استان آذربایجان شرقی چنین شیوه ای اموزش داده نشده بود؛ با ارتباط با آقای «دکتر حسن حمیدپور» مترجم کتاب های فوق و تنها روانشناس بالینی کشور که به عنوان اولین مرجع طرحدرمانی در سطح کشور نیز می باشند؛ توانست این دوره را در دو مقطع مقدماتی (اردیبهشت88) و پیشرفته (آذر88) برگزار نماید که این کارگاه آموزشی مورد استقبال روانپزشکان، روانشناسان و مشاوران دانشگاه های تهران، اردبیل و تبریز قرار گرفت.
- کنفرانس های ماهانه بخش پرستاری بیمارستان که توسط کادر درمانی در محل بیمارستان اجرا می گردد.

سعید کنعانی
سرپرست بیمارستان روانپزشکی فجر تبریز