پنجشنبه 29 تير 1396 Thursday 20 July 2017 25 شوال 1438

پژوهش محققان دانشگاه هرتفوردشایر انگلیس نشان می‌دهد که افراد افسرده در برآورد دقیق زمان، موفق‌تر از سایرین هستند.
به گزارش ایسنا ، افراد افسرده اغلب در مقایسه با سایر مردم، تمام جنبه‌های زندگی را از دید منفی می‌نگرند. احساس عجز، پوچی و نداشتن اراده از علائم اصلی افسردگی محسوب می‌شوند. به نظر می‌رسد برای این افراد، زمان به کندی سپری می‌شود. اما گویی افراد افسرده در مقایسه با افراد خوش‌بین، احساس دقیق‌تری نسبت به گذر زمان دارند.

پروفسور «دیانا کورن بروت» در این باره می‌گوید: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد افرادی که دچار افسردگی خفیف هستند به علت توجه بیشتر به زمان و تمرکز کمتر به عوامل بیرونی، افکار به اصطلاح واضح و منظم‌تری دارند که به پدیده «رئالیسم افسردگی» شناخته می‌شود.

در این تحقیق به طور شفاهی، تخمین مدت وقفه‌های زمانی مختلف بین 2 تا 65 ثانیه در اختیار تعدادی داوطلب قرار داده شد و سپس خود افراد نیز وقفه‌های زمانی خود را تولید کردند. برای افراد غیرافسرده، برآوردهای وقفه‌های زمانی بسیار زیاد بود، درحالی که زمان‌های تولید شده آنها در همان محدوده، کم بود.
در مقابل، افراد مبتلا به افسردگی خفیف در برآوردهای زمانی خود و همچنین تولید زمان‌های درخواستی دقیق بودند. به گفته پروفسور «کورن برات»، این نتایج می‌تواند برای درمان‌های مبتنی بر خودآگاهی در افراد افسرده موثر واقع شود.
این پژوهش در مجله «plos one» منتشر شده است.