بیمارستان روانپزشکی فجر تبریز وابسته به سازمانبنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی بوده و با 6000 مترمربع مساحت 5339 مترمربع زیربنا و با یک بخش تخصصی روانپزشکی مردانه از سال 1380 با همکاری مجرب ترین تیم پزشکی استان آذربایجان شرقی فعالیت مینماید.
بیمارستان طرف قرارداد با تمام بیمه ها می باشد و بطور شبانه روز برای خانواده های محترم شهدا و جانبازان و ایثارگران و عموم مردم خدمات درمانی ارائه میدهد. این مركز با ارائه خدمات درمانی اورژانس، بستری، خدمات سرپایی، درمانگاه عمومی، تخصصی، نوار مغزی، الکتروشوك درمانی، كار درمانی، داروخانه با محور قرار دادن بیمار در ارائه خدمات درمانی میكوشد تا با استفاده از بالاترین استانداردهای بهداشتی و فناوری مدرن، با افزایش مستمر كیفیت خدمات درمانی رضایت و اعتماد بیماران را تامین نماید.
ژنهای ما کارکرد ساعت بدنمان را تعیین میکنند. درواقع دو بار خوابیدن، یکبار ظهر و یکبار شب، بخشی از ریتم طبیعی بدن بزرگسالان است. در مجموع این تصور وجود دارد که دلیل گرایش به خوابیدن هنگام ظهر خوردن غذای سنگین است. «گوران هایاک» پژوهشگر خواب میگوید: خوردن غذای مفصل تنها دلیل گرایش شدید به خواب بعدازظهر نیست. افرادی که حدود ساعت هفت صبح از خواب بیدار میشوند، معمولا حدود ساعت دو بعداز ظهر احساس خوابآلودگی میکنند. البته خوردن ناهار باعث میشود که این احساس زودتر به سراغمانآید.
«چرت بعدازظهر» برای رفع خستگی کار روزانه و تجدید نیرو بسیار مفید است. نکته مهم در مورد برنامهریزی برای خواب بعدازظهر این است که نباید طولانیتر از ۲۰ دقیقه باشد تا فرد وارد مرحله عمیق خواب نشود. زیرا در این صورت بیدار شدن و از سر گرفتن فعالیت و کار روزانه سختتر خواهد شد. ما در موقعیتهای مختلف سعی میکنیم کمبود خواب شبانه را در طول روز جبران کنیم. «هایاک» اعتقاد دارد که این کار امکانپذیر است، اما باید توجه کرد که خواب هنگام روز بیشتر از ۲۰ دقیقه طول نکشد، در غیر این صورت تنظیم مدت زمان مناسب برای خواب شبانه دشوار میشود. هایاک میگوید: «مبارزه با خستگی و خوابآلودگی یعنی استرس. در صورتی که استراحتی کوتاه در قالب چرت بعدازظهر این استرس را از بین خواهد برد. هدف از خواب بعدازظهر خوابیدن عمیق نیست، بلکه رسیدن به آرامش عمیق و تمدد اعصاب است.»
منبع: سلامت نیوز (تندرستی)