پنجشنبه 29 تير 1396 Thursday 20 July 2017 25 شوال 1438

ژن‌های ما کارکرد ساعت بدنمان را تعیین می‌کنند. در‌واقع دو بار خوابیدن، یک‌بار ظهر و یک‌بار شب، بخشی از ریتم طبیعی بدن بزرگسالان است. در مجموع این تصور وجود دارد که دلیل گرایش به خوابیدن هنگام ظهر خوردن غذای سنگین است. «گوران هایاک» پژوهشگر خواب می‌گوید: خوردن غذای مفصل تنها دلیل گرایش شدید به خواب بعدازظهر نیست. افرادی که حدود ساعت هفت صبح از خواب بیدار می‌شوند، معمولا حدود ساعت دو بعداز ظهر احساس خواب‌آلودگی می‌کنند. البته خوردن ناهار باعث می‌شود که این احساس زودتر به سراغمان‌آید.

«چرت بعدازظهر» برای رفع خستگی کار روزانه و تجدید نیرو بسیار مفید است. نکته مهم در مورد برنامه‌ریزی برای خواب بعدازظهر این است که نباید طولانی‌تر از ۲۰ دقیقه باشد تا فرد وارد مرحله عمیق خواب نشود. زیرا در این صورت بیدار شدن و از سر گرفتن فعالیت و کار روزانه سخت‌تر خواهد شد. ما در موقعیت‌های مختلف سعی می‌کنیم کمبود خواب شبانه را در طول روز جبران کنیم. «هایاک» اعتقاد دارد که این کار امکان‌پذیر است، اما باید توجه کرد که خواب هنگام روز بیشتر از ۲۰ دقیقه طول نکشد، در غیر این صورت تنظیم مدت زمان مناسب برای خواب شبانه دشوار می‌شود. هایاک می‌گوید: «مبارزه با خستگی و خواب‌آلودگی یعنی استرس. در صورتی که استراحتی کوتاه در قالب چرت بعدازظهر این استرس را از بین خواهد برد. هدف از خواب بعدازظهر خوابیدن عمیق نیست، بلکه رسیدن به آرامش عمیق و تمدد اعصاب است.»

منبع: سلامت نیوز (تندرستی)