يكشنبه 28 آبان 1396 Sunday 19 November 2017 29 صفر 1439

کاردرمانی دانش و تخصصی است که سعی‌ می‌کند با استفاده از "کار و فعالیت" به ارتقا و حفظ سلامت افراد کمک کند. اولین هدف کاردرمانی این است که فرد را قادر به انجام امور و فعالیت‌های روزانه زندگی‌ بنماید. این امر از طریق ایجاد توانمندی در افراد و یا تغییر موانع محیطی‌ صورت می‌پذیرد. کاردرمانها از طریق آموزشهای بسیار وسیع و متنوع به دانش و مهارتهایی مجهز میشوند که به واسطه آن میتوانند به افراد یا گروه هایی که در اثر شرایط بیماری دچار آسیب های ساختاری یا عملکردی شده‌اند،  کمک کرده و با همکاری مشترک موانع تاثیر گذر بر توانایی اجرایی آنها را کاهش دهند. کاردرمان‌ها بر این باورند که توانایی مشارکت در امور روزانه زندگی‌ میتواند به واسطه محیط فیزیکی، باورهای اجتماعی و قوانین و مقررات جامعه محدود و یا تقویت شود. کار درمانها میتوانند در محیطهای بسیار متفاوت نظیر مدارس، بیمارستانها، کارگاهای شغلی‌، مراکز بازپروری، تدارکات مسکن و سکونت و سایر مراکز درمانی، ارایه خدمات بنمایند. مراجعین تشویق میشوند که فعالانه در فرایند درمان همکاری کنند و نتیجه درمان بر اساس رضایتمندی فرد و دستیابی به اهداف درمانی تعیین شده ارزیابی  می شود.  (فدراسیون جهانی‌ کاردرمانی، ٢۰۰۴(WFOT).

بعد از معاینه بیمار توسط روانپزشک معالج و صلاحدید وی بیمار به واحد کار درمانی معرفی و جزئیات شرح حال بیمار در پرونده وی درج می گردد. در مرکز کار درمانی بعد از مشاهدات عینی و ارزیابی علاقمندی ها و استعداد های بیمار توسط کارشناس کار درمانی، بیمار تحت نظارت کار درمانگر به انجام فعالیت های مشخص شده مشغول می گردد. در طی انجام این فعالیت ها خلقیات و پیشرفت های بیمار در پرونده درج می گردد. لازم به ذکر است واحد کار درمانی بیمارستان روانپزشکی فجر پذیرای دانشجویان دانشکده کار درمانی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان کار آموز بوده و از کمک های این عزیزان در زمینه کار درمانی بهره برده و آموزش های عملی و تجربی را به این دانشجویان ارائه می دهد.

بیمارستان روانپزشکی فجر تبریز با استفاده از کارشناسان کاردرمانی و کار در مانگرهای مجرب خدمات کار درمانی را به بیماران بستری در این مرکز ارائه می دهد.

فعالیت های تفریحی گروهی مانند:

فعالیت های مهارتی( افزایش مهارت های لازم برای زندگی روزمره)

فعالیت های مهارتی کاری ( افزایش مهارت های لازم برای شغل های اجتماعی)

از جمله فعالیت هایی است که در مرکز کاردرمانی بیمارستان فجر انجام می پذیرد.

ورزش درمانی (ورزش های گروهی مانند والیبال  که در زمین بازی اختصاصی بیماران، شطرنج و فوتبال دستی)

خطاطی و نقاشی

آموزش های قرآنی و مذهبی

چرم کاری

مجسمه سازی و ساخت پوستر های خلاقانه

موسیقی درمانی

اجرای و تمرین نمایش (تئاتر درمانی)

در این مرکز به بیماران عزیز آموزش داده می شود.